182.915 vacatures

4 okt 2024

Startend data specialist geo-informatie

Branche Zie onder
Dienstverband Zie onder
Uren Zie onder
Locatie Delft
Opleidingsniveau Zie onder
Organisatie Rijkswaterstaat
Contactpersoon Zie onder

Informatie

Impact maken op de bereikbaarheid van Nederland door bij te dragen aan de vernieuwingsopgave van Rijkswaterstaat. Als data specialist geo-informatie verzamel je belangrijke gegevens over de Nederlandse infrastructuur. Jij zorgt voor de juiste representatie van het areaal, zodat kansen voor klimaatadaptatie en verduurzaming in het ruimtelijke domein zichtbaar worden. Als data specialist geo-informatie zorg jij er elke dag voor dat Rijkswaterstaat beschikt over actuele en betrouwbare registraties. Klinkt dat als iets voor jou? Lees dan snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Rijkswaterstaat heeft gedetailleerde informatie over ongeveer 300 objecten. Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt om actueel te blijven. Met jouw geodetische kennis en ervaring adviseer je over de kwaliteit van de topografische data, waaronder Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), Digitaal Topografisch Bestand (DTB) en 3D.

Hierbij kun je denken aan het:

  • beoordelen van leveringen
  • vergelijken van data
  • bedenken van oplossingen voor het verbeteren van de kwaliteit

Hierbij maak je gebruik van GIS software en stel je beoordelingsrapporten op.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Als data specialist geo-informatie volg jij de ontwikkelingen in jouw vakgebied graag. Jij draagt bij aan het vergroten van datakwaliteit en onderzoekt innovaties die het werk kunnen verbeteren. Jij kunt op effectieve wijze communiceren met opdrachtnemers en zoekt daarbij de verbinding. Je bent goed in het analyseren van problemen, dit doe je door gerichte vragen te stellen. Jij vindt het fijn dat je bijdraagt aan procesverbetering en de ontwikkeling van je afdeling.

Wat wij aan jou waarderen
Wij waarderen jouw actieve betrokkenheid bij de vakgebiedontwikkelingen en je bijdrage aan data-innovatie. Jij verdiept je graag in de data en vormt een visie. Overtuigend als je bent, maak je dit bespreekbaar en weet je anderen daarin mee te nemen. Je bent initiatiefrijk en hebt een creatieve blik om met nieuwe uitdagingen om te gaan. Als toekomstgerichte collega draag je met je bevlogenheid en enthousiasme bij aan de uitdagende doelstellingen van Rijkswaterstaat. Jouw communicatieve vaardigheden, zowel met opdrachtnemers als collega's, worden ook enorm gewaardeerd. Je hebt niet alleen een passie voor geodata, maar je draagt ook bij aan een positieve en productieve werkomgeving. Tot slot ben je een verbinder, je vindt het leuk om je netwerk te onderhouden en uit te breiden. Doordat je de relaties en contacten weet te benutten zorg je voor optimale samenwerking, zowel intern als extern.

Kom alvast kennismaken
Wil je meer weten over bijvoorbeeld onze topografie, lees dan meer over ons Digitaal Topografisch Bestand (DTB)

Geïnteresseerd? Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren? Bel of app met Tessa Eikelboom, teamleider, via 06-11012899. Zij staat je graag te woord!

  • je hebt een afgeronde studie op het gebied van geodesie, geo-informatie, civiele techniek of vergelijkbaar
  • je hebt kennis van en ervaring met GIS, toetsing, inwinning, verwerking en validatie van geodata en met het werken onder kwaliteitsborging
  • je standplaats is Delft of Utrecht. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toe laat
  • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats
  • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieproces

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek?Dit vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is. Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De adviseur Werving en Selectie inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze adviseur Werving en Selectie of kijk op onze website voor meer informatie.

Individueel Keuze Budget

Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,50% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof. Heb je een studieschuld bij DUO? Dan kun je vanaf 2025 tot € 2.000 per jaar aflossen met je IKB-budget.

Vakantiedagen

Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

Reiskostenvergoeding

Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

Verlofregelingen

Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

Studie en ontwikkeling

Rijkswaterstaat verandert mee met de omgeving. Nieuwe wetten, regels en technische vernieuwingen vragen om aanpassing. Bijscholing kan nodig zijn om je werk goed te kunnen blijven doen. Wij vragen dit van jou en verwachten ook dat jij zelf initiatief neemt om je talenten verder te ontwikkelen. Maak je wensen bespreekbaar met je leidinggevende en licht toe waarom jij een bepaalde opleiding, training of cursus wilt volgen. Of dat nu op inhoudelijk of persoonlijk gebied is. Wij faciliteren jou hierin: je mag (deels) onder werktijd je opleiding, training, workshop of seminar volgen.

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen de Centrale Informatievoorziening (CIV)? Dit organisatieonderdeel is verantwoordelijk voor alles op het gebied van informatievoorziening (IV). In een wereld waarin big data nieuwe informatie uit een grote hoeveelheid gegevens kan genereren, vindt CIV nieuwe oplossingen om onze infrastructuur beter te benutten en waarin gezorgd wordt voor een slim, veilig en duurzaam (water)wegennet. Zowel binnen als buiten Rijkswaterstaat is CIV actief en streeft CIV ernaar een gewilde partner te zijn in de IV-dienstverlening.

In totaal werken 1.060 mensen binnen CIV, verspreid over vier directies: Ontwikkeling & Services, Inwinning & Gegevensanalyse, Informatievoorziening Netwerken en Bedrijfsvoering & Inkoop.

Directie Inwinning en Gegevensanalyse
De directie Inwinning en Gegevensanalyse (IGA) is een kenniscentrum, regisseur en partner in data. Data bieden ongekende mogelijkheden om de veiligheid, doorstroming en leefbaarheid in Nederland te borgen en te verbeteren. Datagedreven werken is dan ook de ambitie en de toekomst van Rijkswaterstaat. En daar dragen wij als Inwinning en Gegevensanalyse enthousiast aan bij.

We werken aan slimme dataoplossingen en zorgen voor het efficiënt (laten) inwinnen en beschikbaar stellen van data. Volgens vastgestelde processen en kwaliteitscriteria ontwikkelen we datasets, gegevensintegratie en kaartpresentaties voor de hoofdprocessen van Rijkswaterstaat. Onze data- en informatieproducten bieden we aan via websites en gekoppelde systemen. Dit doen we in nauwe samenwerking met de directies Informatievoorziening Rijkswaterstaat Netwerken en Ontwikkeling Services.

We hebben een rijke historie in het datawerkveld, een robuuste dienstverlening en ruim driehonderd zeer deskundige medewerkers. We love data. Aan stilstand doen wij niet. Integendeel! Zo hebben we sinds een aantal jaren een DataLab voor datascience en data-analyse. Hier maken we gebruik van nieuwe technieken, zoals machine learning en artificial intelligence. Ook investeren we continu in het verbeteren van onze datakwaliteit en -toegankelijkheid. Voor IGA betekent de ontwikkeling naar een datagedreven organisatie vooral: meer focus op de buitenwereld, het opbouwen van nieuwe dienstverlening en het optimaliseren van onze bestaande dienstverlening. De komende jaren zetten we hier dan ook sterk op in.

Omschrijving

Impact maken op de bereikbaarheid van Nederland door bij te dragen aan de vernieuwingsopgave van Rijkswaterstaat. Als data specialist geo-informatie verzamel je belangrijke gegevens over de Nederlandse infrastructuur. Jij zorgt voor de juiste representatie van het areaal, zodat kansen voor klimaatadaptatie en verduurzaming in het ruimtelijke domein zichtbaar worden. Als data specialist geo-informatie zorg jij er elke dag voor dat Rijkswaterstaat beschikt over actuele en betrouwbare registraties. Klinkt dat als iets voor jou? Lees dan snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Rijkswaterstaat heeft gedetailleerde informatie over ongeveer 300 objecten. Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt om actueel te blijven. Met jouw geodetische kennis en ervaring adviseer je over de kwaliteit van de topografische data, waaronder Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), Digitaal Topografisch Bestand (DTB) en 3D.

Hierbij kun je denken aan het:

  • beoordelen van leveringen
  • vergelijken van data
  • bedenken van oplossingen voor het verbeteren van de kwaliteit

Hierbij maak je gebruik van GIS software en stel je beoordelingsrapporten op.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Als data specialist geo-informatie volg jij de ontwikkelingen in jouw vakgebied graag. Jij draagt bij aan het vergroten van datakwaliteit en onderzoekt innovaties die het werk kunnen verbeteren. Jij kunt op effectieve wijze communiceren met opdrachtnemers en zoekt daarbij de verbinding. Je bent goed in het analyseren van problemen, dit doe je door gerichte vragen te stellen. Jij vindt het fijn dat je bijdraagt aan procesverbetering en de ontwikkeling van je afdeling.

Wat wij aan jou waarderen
Wij waarderen jouw actieve betrokkenheid bij de vakgebiedontwikkelingen en je bijdrage aan data-innovatie. Jij verdiept je graag in de data en vormt een visie. Overtuigend als je bent, maak je dit bespreekbaar en weet je anderen daarin mee te nemen. Je bent initiatiefrijk en hebt een creatieve blik om met nieuwe uitdagingen om te gaan. Als toekomstgerichte collega draag je met je bevlogenheid en enthousiasme bij aan de uitdagende doelstellingen van Rijkswaterstaat. Jouw communicatieve vaardigheden, zowel met opdrachtnemers als collega's, worden ook enorm gewaardeerd. Je hebt niet alleen een passie voor geodata, maar je draagt ook bij aan een positieve en productieve werkomgeving. Tot slot ben je een verbinder, je vindt het leuk om je netwerk te onderhouden en uit te breiden. Doordat je de relaties en contacten weet te benutten zorg je voor optimale samenwerking, zowel intern als extern.

Kom alvast kennismaken
Wil je meer weten over bijvoorbeeld onze topografie, lees dan meer over ons Digitaal Topografisch Bestand (DTB)

Geïnteresseerd? Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren? Bel of app met Tessa Eikelboom, teamleider, via 06-11012899. Zij staat je graag te woord!

  • je hebt een afgeronde studie op het gebied van geodesie, geo-informatie, civiele techniek of vergelijkbaar
  • je hebt kennis van en ervaring met GIS, toetsing, inwinning, verwerking en validatie van geodata en met het werken onder kwaliteitsborging
  • je standplaats is Delft of Utrecht. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toe laat
  • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats
  • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieproces

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek?Dit vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is. Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De adviseur Werving en Selectie inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze adviseur Werving en Selectie of kijk op onze website voor meer informatie.

Individueel Keuze Budget

Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,50% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof. Heb je een studieschuld bij DUO? Dan kun je vanaf 2025 tot € 2.000 per jaar aflossen met je IKB-budget.

Vakantiedagen

Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

Reiskostenvergoeding

Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

Verlofregelingen

Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

Studie en ontwikkeling

Rijkswaterstaat verandert mee met de omgeving. Nieuwe wetten, regels en technische vernieuwingen vragen om aanpassing. Bijscholing kan nodig zijn om je werk goed te kunnen blijven doen. Wij vragen dit van jou en verwachten ook dat jij zelf initiatief neemt om je talenten verder te ontwikkelen. Maak je wensen bespreekbaar met je leidinggevende en licht toe waarom jij een bepaalde opleiding, training of cursus wilt volgen. Of dat nu op inhoudelijk of persoonlijk gebied is. Wij faciliteren jou hierin: je mag (deels) onder werktijd je opleiding, training, workshop of seminar volgen.

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen de Centrale Informatievoorziening (CIV)? Dit organisatieonderdeel is verantwoordelijk voor alles op het gebied van informatievoorziening (IV). In een wereld waarin big data nieuwe informatie uit een grote hoeveelheid gegevens kan genereren, vindt CIV nieuwe oplossingen om onze infrastructuur beter te benutten en waarin gezorgd wordt voor een slim, veilig en duurzaam (water)wegennet. Zowel binnen als buiten Rijkswaterstaat is CIV actief en streeft CIV ernaar een gewilde partner te zijn in de IV-dienstverlening.

In totaal werken 1.060 mensen binnen CIV, verspreid over vier directies: Ontwikkeling & Services, Inwinning & Gegevensanalyse, Informatievoorziening Netwerken en Bedrijfsvoering & Inkoop.

Directie Inwinning en Gegevensanalyse
De directie Inwinning en Gegevensanalyse (IGA) is een kenniscentrum, regisseur en partner in data. Data bieden ongekende mogelijkheden om de veiligheid, doorstroming en leefbaarheid in Nederland te borgen en te verbeteren. Datagedreven werken is dan ook de ambitie en de toekomst van Rijkswaterstaat. En daar dragen wij als Inwinning en Gegevensanalyse enthousiast aan bij.

We werken aan slimme dataoplossingen en zorgen voor het efficiënt (laten) inwinnen en beschikbaar stellen van data. Volgens vastgestelde processen en kwaliteitscriteria ontwikkelen we datasets, gegevensintegratie en kaartpresentaties voor de hoofdprocessen van Rijkswaterstaat. Onze data- en informatieproducten bieden we aan via websites en gekoppelde systemen. Dit doen we in nauwe samenwerking met de directies Informatievoorziening Rijkswaterstaat Netwerken en Ontwikkeling Services.

We hebben een rijke historie in het datawerkveld, een robuuste dienstverlening en ruim driehonderd zeer deskundige medewerkers. We love data. Aan stilstand doen wij niet. Integendeel! Zo hebben we sinds een aantal jaren een DataLab voor datascience en data-analyse. Hier maken we gebruik van nieuwe technieken, zoals machine learning en artificial intelligence. Ook investeren we continu in het verbeteren van onze datakwaliteit en -toegankelijkheid. Voor IGA betekent de ontwikkeling naar een datagedreven organisatie vooral: meer focus op de buitenwereld, het opbouwen van nieuwe dienstverlening en het optimaliseren van onze bestaande dienstverlening. De komende jaren zetten we hier dan ook sterk op in.

Solliciteer direct