114.776 vacatures

1 nov 2024

Senior coördinator veiligheid en gezondheid

Branche Zie onder
Dienstverband Zie onder
Uren 32 - 40 uur
Locatie Den Bosch
Opleidingsniveau Zie onder
Organisatie Rijkswaterstaat
Contactpersoon Zie onder

Informatie

Veiligheid en gezondheid zijn thema’s die jou dagelijks aanspreken. Met jouw advies draag jij bij aan de arbeidsveiligheid voor projectteams. Mede dankzij jou kunnen onze werkzaamheden aan (vaar)wegen, tunnels, bruggen en sluizen veilig worden uitgevoerd. Werk mee aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland en kom werken bij Rijkswaterstaat als coördinator veiligheid en gezondheid (V&G)! Solliciteer direct!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken

Als v&g coördinator kom jij te werken bij Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO).

Als senior v&g coördinator:

  • coach jij de projectteams zodat zeaan de veiligheidskaders van de projectenvoldoen,waarbij je rekening houdt met wettelijke verplichtingen vanuit het Arbobesluit
  • toets/adviseer je over de veiligheid en gezondheid bij onze onderhouds- en aanlegprojecten. Dit doe je samen met je ervaren collega’s. Hierbij kijk je niet alleen naar onze opdrachtnemers, maar ook naar de veiligheid voor omgevingen weggebruikers
  • borg je de veiligheid. Dit doe je door onder andere toe te zien op bouwkundige, technische en organisatorische keuzes. Daarnaast stuur je de projecten bij, waar nodig
  • inventariseer je de samenloop- en objectrisico’s en beoordeel je de veiligheidsplannen en –dossiers. Daarbij zet jij je bevindingen om in heldere adviezen
  • deel jij je kennis en ervaring, en draag je actief bij aan de verdere ontwikkeling van het projectteam en de afdeling veiligheid in projecten

Je werkt voor de regio Zuid-Nederland en bent gestationeerd in Maastricht, Roermond of Den Bosch. Binnen deze regio lopen diverse onderhouds-, vervanging- en renovatieprojecten. Denk hierbij aan onder andere de verbreding van de(A2VK), , project Groot onderhoud Stuwen in de Maas (GRONST), de verbreding van de (A27 HoHo) plus diverse onderhoudsopgaven voor sluizen, en bruggen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Elke dag bijdragen aan de veiligheid buiten, dat is waar jij je voldoening uit haalt. Om dat te bereiken, werk je graag samen met je collega’s in de keten, zowel binnen als buiten Rijkswaterstaat. Mede dankzij jou worden de werkzaamheden aan onze infrastructuur op een veilige manier uitgevoerd. Jij bent pas tevreden als iedereen veilig kan werken en als mensen veilig thuiskomen.

Dit werk doe je niet alleen maar samen met ongeveer 25 andere collega's. Regelmatig vinden er intervisie- en andere bijeenkomsten plaats en deel jij je ervaring en kennis met andere collega's. Zo weet je, dat je er nooit alleen voor staat maar het samen doet!

Wat wij aan jou waarderen

Als coördinator veiligheid en gezondheid heb jij grote interesse in infrastructurele projecten. Jij vindt het belangrijk dat deze projecten op een zo’n veilig mogelijke manier worden uitgevoerd. Als coördinator ben jij dan ook betrokken bij de planfase tot aan de uitvoeringsfase. Jij werkt oplossingsgericht en kijkt graag naar mogelijke verbeterpunten om de veiligheid op deze manier nog beter te waarborgen.

Alles wat jij ziet, communiceer je naar jouw collega’s en zet je om in adviezen. Dit doe je vanuit jouw expertise en overtuigingskracht. Jij bent de coördinator die ervoor gaat zorgen dat onze opdrachtnemers op een veilige manier aan onze (vaar)wegen, bruggen, en sluizen kunnen werken.

Alles wat jij ziet, communiceer je naar jouw collega’s en zet je om in adviezen. Dit doe je vanuit jouw expertise en overtuigingskracht. Jij bent de coördinator die ervoor gaat zorgen dat onze opdrachtnemers op een veilige manier aan onze (vaar)wegen, bruggen, en sluizen kunnen werken.

Wil je meer weten over hoe de rol van v&g coördinator bij ons ingevuld wordt?
Lees dan dit interview met de directe collega's.

Ben je nog steeds enthousiast? Solliciteer dan direct, we kijken uit naar je reactie! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Peter-Paul Montfort, v&g coördinator en regiocoördinator Zuid-Nederland, via 06-30146182. Hij staat je graag te woord.

  • je hebt minimaal een hbo-diploma in de richting van veiligheidskunde, arbeidshygiëne of arbeids- en organisatiewetenschappen.
  • je hebt aantoonbare ervaring met veiligheidsmanagement in de grond-, weg- en waterbouw, specifiek met veiligheid en gezondheidscoördinatie.
  • je hebt aantoonbare ervaring met en kennis van relevante arbo verplichtingen, en weet hoe je hier in de praktijk invulling aan moet geven.
  • je hebt ervaring met projectmatig werken en weet snel schakelen met de diverse stakeholders op strategisch niveau
  • je standplaats is Maastricht, Roermond of Den Bosch. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat
  • met passende kandidaten gaan we graag direct in gesprek, dus kennismaking of selectiegesprekken vinden doorlopend plaats
  • mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieproces

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek?
Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De adviseur Werving en Selectie inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze adviseur Werving en Selectie of kijk op onze website voor meer informatie.

Individueel Keuze Budget

Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof.

Vakantiedagen

Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

Reiskostenvergoeding

Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

Verlofregelingen

Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

Studie en ontwikkeling

Rijkswaterstaat verandert mee met de omgeving. Nieuwe wetten, regels en technische vernieuwingen vragen om aanpassing. Bijscholing kan nodig zijn om je werk goed te kunnen blijven doen. Wij vragen dit van jou en verwachten ook dat jij zelf initiatief neemt om je talenten verder te ontwikkelen. Maak je wensen bespreekbaar met je leidinggevende en licht toe waarom jij een bepaalde opleiding, training of cursus wilt volgen. Of dat nu op inhoudelijk of persoonlijk gebied is. Wij faciliteren jou hierin: je mag (deels) onder werktijd je opleiding, training, workshop of seminar volgen.

Belangrijk en leuk om te weten! Met ingang van 1 juli 2024 gelden er nieuwe afspraken voor de CAO Rijk. Dit houdt in dat er een aantal positieve aanpassingen zijn op huidige arbeidsvoorwaarden. Meer weten over het onderhandelingsresultaat voor het nieuwe CAO Rijk? Lees hier verder!

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO)? Dit organisatieonderdeel is verantwoordelijk voor het complete onderhoud van alle rijkswegen, vaarwegen, tunnels, bruggen, waterkeringen, sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland.

Naast het reguliere onderhoud wordt er onder andere gewerkt aan de renovatie van de IJsselbruggen en de Velsertunnel, de aanleg van de Markerwadden en het onderhoud aan de Maeslantkering. Verder zijn er testprojecten op het gebied van smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen.

Bij PPO werken onder andere inhoudelijke adviseurs en managers op het gebied van techniek, inkoop, contracten, projectbeheersing en projecten. PPO’ers delen hun kennis onderling en werken elke dag aan de verbetering van hun werkwijzen. Deze organisatie werkt actief samen met de andere onderdelen van Rijkswaterstaat en de diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.

In totaal werken ruim 1500 mensen binnen PPO, verspreid over vier directies in zeven regio’s: Inkoop- & Contractmanagement, Productie & Projectmanagement, Techniek & Technisch Management en Bedrijfsvoering & Projectbeheersing.

Wil je zien welke gave projecten we doen, bekijk dan deze video!

Team coördinator veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid hebben binnen Rijkswaterstaat prioriteit. Als V&G coördinator word je dan ook op diverse manieren ondersteund in je dagelijks werk. Zo maak je binnen je regio deel uit van een team dat bestaat uit meerdere V&G-coördinatoren. Ook ben je onderdeel van de afdeling Veiligheid in Projecten. Hierbinnen werk je samen met ongeveer 25 andere V&G-coördinatoren en ongeveer 15 andere adviseurs op het gebied van integrale veiligheid. Dit alles om te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving binnen onze Grond-, weg- en waterbouwprojecten.

Als V&G-coördinator wordt een aantal projecten van de afdelingen Programma's, Projecten en Onderhoud (PPO) en/of Grote Projecten en Onderhoud (GPO) binnen jouw regio aan je toegewezen. Hoewel je ook nauw samenwerkt met de medewerkers vanuit de regio ben je direct werkzaam binnen de projecten omgeving van Rijkswaterstaat. In totaal ondersteun je meerdere programma’s en projectteams als adviseur.

Omschrijving

Veiligheid en gezondheid zijn thema’s die jou dagelijks aanspreken. Met jouw advies draag jij bij aan de arbeidsveiligheid voor projectteams. Mede dankzij jou kunnen onze werkzaamheden aan (vaar)wegen, tunnels, bruggen en sluizen veilig worden uitgevoerd. Werk mee aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland en kom werken bij Rijkswaterstaat als coördinator veiligheid en gezondheid (V&G)! Solliciteer direct!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken

Als v&g coördinator kom jij te werken bij Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO).

Als senior v&g coördinator:

  • coach jij de projectteams zodat zeaan de veiligheidskaders van de projectenvoldoen,waarbij je rekening houdt met wettelijke verplichtingen vanuit het Arbobesluit
  • toets/adviseer je over de veiligheid en gezondheid bij onze onderhouds- en aanlegprojecten. Dit doe je samen met je ervaren collega’s. Hierbij kijk je niet alleen naar onze opdrachtnemers, maar ook naar de veiligheid voor omgevingen weggebruikers
  • borg je de veiligheid. Dit doe je door onder andere toe te zien op bouwkundige, technische en organisatorische keuzes. Daarnaast stuur je de projecten bij, waar nodig
  • inventariseer je de samenloop- en objectrisico’s en beoordeel je de veiligheidsplannen en –dossiers. Daarbij zet jij je bevindingen om in heldere adviezen
  • deel jij je kennis en ervaring, en draag je actief bij aan de verdere ontwikkeling van het projectteam en de afdeling veiligheid in projecten

Je werkt voor de regio Zuid-Nederland en bent gestationeerd in Maastricht, Roermond of Den Bosch. Binnen deze regio lopen diverse onderhouds-, vervanging- en renovatieprojecten. Denk hierbij aan onder andere de verbreding van de(A2VK), , project Groot onderhoud Stuwen in de Maas (GRONST), de verbreding van de (A27 HoHo) plus diverse onderhoudsopgaven voor sluizen, en bruggen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Elke dag bijdragen aan de veiligheid buiten, dat is waar jij je voldoening uit haalt. Om dat te bereiken, werk je graag samen met je collega’s in de keten, zowel binnen als buiten Rijkswaterstaat. Mede dankzij jou worden de werkzaamheden aan onze infrastructuur op een veilige manier uitgevoerd. Jij bent pas tevreden als iedereen veilig kan werken en als mensen veilig thuiskomen.

Dit werk doe je niet alleen maar samen met ongeveer 25 andere collega's. Regelmatig vinden er intervisie- en andere bijeenkomsten plaats en deel jij je ervaring en kennis met andere collega's. Zo weet je, dat je er nooit alleen voor staat maar het samen doet!

Wat wij aan jou waarderen

Als coördinator veiligheid en gezondheid heb jij grote interesse in infrastructurele projecten. Jij vindt het belangrijk dat deze projecten op een zo’n veilig mogelijke manier worden uitgevoerd. Als coördinator ben jij dan ook betrokken bij de planfase tot aan de uitvoeringsfase. Jij werkt oplossingsgericht en kijkt graag naar mogelijke verbeterpunten om de veiligheid op deze manier nog beter te waarborgen.

Alles wat jij ziet, communiceer je naar jouw collega’s en zet je om in adviezen. Dit doe je vanuit jouw expertise en overtuigingskracht. Jij bent de coördinator die ervoor gaat zorgen dat onze opdrachtnemers op een veilige manier aan onze (vaar)wegen, bruggen, en sluizen kunnen werken.

Alles wat jij ziet, communiceer je naar jouw collega’s en zet je om in adviezen. Dit doe je vanuit jouw expertise en overtuigingskracht. Jij bent de coördinator die ervoor gaat zorgen dat onze opdrachtnemers op een veilige manier aan onze (vaar)wegen, bruggen, en sluizen kunnen werken.

Wil je meer weten over hoe de rol van v&g coördinator bij ons ingevuld wordt?
Lees dan dit interview met de directe collega's.

Ben je nog steeds enthousiast? Solliciteer dan direct, we kijken uit naar je reactie! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Peter-Paul Montfort, v&g coördinator en regiocoördinator Zuid-Nederland, via 06-30146182. Hij staat je graag te woord.

  • je hebt minimaal een hbo-diploma in de richting van veiligheidskunde, arbeidshygiëne of arbeids- en organisatiewetenschappen.
  • je hebt aantoonbare ervaring met veiligheidsmanagement in de grond-, weg- en waterbouw, specifiek met veiligheid en gezondheidscoördinatie.
  • je hebt aantoonbare ervaring met en kennis van relevante arbo verplichtingen, en weet hoe je hier in de praktijk invulling aan moet geven.
  • je hebt ervaring met projectmatig werken en weet snel schakelen met de diverse stakeholders op strategisch niveau
  • je standplaats is Maastricht, Roermond of Den Bosch. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat
  • met passende kandidaten gaan we graag direct in gesprek, dus kennismaking of selectiegesprekken vinden doorlopend plaats
  • mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieproces

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek?
Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De adviseur Werving en Selectie inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze adviseur Werving en Selectie of kijk op onze website voor meer informatie.

Individueel Keuze Budget

Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof.

Vakantiedagen

Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

Reiskostenvergoeding

Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

Verlofregelingen

Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

Studie en ontwikkeling

Rijkswaterstaat verandert mee met de omgeving. Nieuwe wetten, regels en technische vernieuwingen vragen om aanpassing. Bijscholing kan nodig zijn om je werk goed te kunnen blijven doen. Wij vragen dit van jou en verwachten ook dat jij zelf initiatief neemt om je talenten verder te ontwikkelen. Maak je wensen bespreekbaar met je leidinggevende en licht toe waarom jij een bepaalde opleiding, training of cursus wilt volgen. Of dat nu op inhoudelijk of persoonlijk gebied is. Wij faciliteren jou hierin: je mag (deels) onder werktijd je opleiding, training, workshop of seminar volgen.

Belangrijk en leuk om te weten! Met ingang van 1 juli 2024 gelden er nieuwe afspraken voor de CAO Rijk. Dit houdt in dat er een aantal positieve aanpassingen zijn op huidige arbeidsvoorwaarden. Meer weten over het onderhandelingsresultaat voor het nieuwe CAO Rijk? Lees hier verder!

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO)? Dit organisatieonderdeel is verantwoordelijk voor het complete onderhoud van alle rijkswegen, vaarwegen, tunnels, bruggen, waterkeringen, sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland.

Naast het reguliere onderhoud wordt er onder andere gewerkt aan de renovatie van de IJsselbruggen en de Velsertunnel, de aanleg van de Markerwadden en het onderhoud aan de Maeslantkering. Verder zijn er testprojecten op het gebied van smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen.

Bij PPO werken onder andere inhoudelijke adviseurs en managers op het gebied van techniek, inkoop, contracten, projectbeheersing en projecten. PPO’ers delen hun kennis onderling en werken elke dag aan de verbetering van hun werkwijzen. Deze organisatie werkt actief samen met de andere onderdelen van Rijkswaterstaat en de diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.

In totaal werken ruim 1500 mensen binnen PPO, verspreid over vier directies in zeven regio’s: Inkoop- & Contractmanagement, Productie & Projectmanagement, Techniek & Technisch Management en Bedrijfsvoering & Projectbeheersing.

Wil je zien welke gave projecten we doen, bekijk dan deze video!

Team coördinator veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid hebben binnen Rijkswaterstaat prioriteit. Als V&G coördinator word je dan ook op diverse manieren ondersteund in je dagelijks werk. Zo maak je binnen je regio deel uit van een team dat bestaat uit meerdere V&G-coördinatoren. Ook ben je onderdeel van de afdeling Veiligheid in Projecten. Hierbinnen werk je samen met ongeveer 25 andere V&G-coördinatoren en ongeveer 15 andere adviseurs op het gebied van integrale veiligheid. Dit alles om te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving binnen onze Grond-, weg- en waterbouwprojecten.

Als V&G-coördinator wordt een aantal projecten van de afdelingen Programma's, Projecten en Onderhoud (PPO) en/of Grote Projecten en Onderhoud (GPO) binnen jouw regio aan je toegewezen. Hoewel je ook nauw samenwerkt met de medewerkers vanuit de regio ben je direct werkzaam binnen de projecten omgeving van Rijkswaterstaat. In totaal ondersteun je meerdere programma’s en projectteams als adviseur.

Solliciteer direct