86.682 vacatures

20 jan 2025

Projectmanager wegen

Branche Zie onder
Dienstverband Zie onder
Uren Zie onder
Locatie Haarlem
Opleidingsniveau Zie onder
Organisatie Rijkswaterstaat
Contactpersoon Zie onder

Informatie

Grote instandhoudingsopgaven in de grond-, weg- en waterbouw: daar ligt jouw passie. Als projectmanager realiseer je deze opgaven met effectief management en neem je verantwoordelijkheid voor multidisciplinaire onderhouds- en renovatieprojecten. Samen met je team werk je aan vernieuwing en ben jij het gezicht naar alle betrokken partijen. Rijkswaterstaat staat niet stil, en jij ook niet. Gun jezelf een baan met toekomst, gun jezelf Rijkswaterstaat!

Hoe jij bijdraagt in je rol

We zoeken een nieuwe collega die landelijk inzetbaar is voor diverse instandhoudingsprojecten in de grond-, weg- en waterbouw. Je start als toegevoegd tweede projectmanager bij het cluster West-Nederland-Noord A Wegen.

Met dit team realiseer je het vast en variabel wegenonderhoud van Den Helder tot en met Amsterdam. Door grote omvang van dit werkgebied en de toename van de onderhoudsbehoefte, de complexiteit van het netwerk en het aantal contracten is er behoefte aan een tweede projectmanager. Het cluster West-Nederland-Noord A Wegen beheert een groot onderhoudscontract, een groot variabel contract en een DBFM-contract. Daarnaast starten binnenkort voorbereidingen voor contracten binnen de scope 2025-2032. Het totale cluster bestaat uit verschillende projectteams met in totaal zo'n 60 medewerkers.

Als rechterhand en waarnemer van de projectmanager stuur je samen met je team de lopende contracten en voorbereidende teams aan. Zo zorg je voor continuïteit in het onderhoud van de wegen in West-Nederland-Noord.

Het team waarvan jij onderdeel uitmaakt is ingericht volgens de Integraal Project Management-systematiek (IPM). Het projectmanagement is gericht op het borgen van kwaliteit, draagvlak en afstemming van alle betrokken partijen. Daarbij is de projectmanager (eind)verantwoordelijk voor het boeken van een goed projectresultaat.

Als cluster werk je samen met collega’s van Regio West-Nederland-Noord aan het onderhoud van rijkswegen in Noord-Holland, van programmering tot garanties. Dit gebeurt in een jaarlijkse cyclus met focus op productie vanuit beheer en onderhoud.

Hier haal jij voldoening uit

Vanuit jouw expertise:

  • kijk je ver vooruit en formuleer je projectplannen met een doorkijk naar volgende projecten
  • houd je rekening met bestuurlijke aspecten én met ontwikkelingen in de samenwerking met marktpartijen
  • weet je per opdracht de opgave voor Rijkswaterstaat (RWS) en de markt te vertalen naar richtinggevende ambities en heldere doelstellingen voor je project en benoem je programma- / projectrisico’s en beheerst deze
  • bewaak je de samenhang met (vergelijkbare) andere projecten
  • ben jij aanjager van verbetering in de samenwerking met de markt via een nieuwe generatie onderhoudscontracten onder het motto Samenwerken in Onderhoud (SIO)

Verder ben je verantwoordelijk voor het:

  • bepalen van de scope en tijdige afstemming, samen met de beheerder en betrokkenen. Naast veiligheid is verdere verduurzaming een randvoorwaarde in je projecten
  • zorgen voor de tijdige voorbereiding, realisatie en oplevering van de projecten en de beheersing van scope, kwaliteit en financiën gedurende de uitvoering. Dit realiseer je in een oplossingsgerichte samenwerking met marktpartijen
  • creëren van een veilige en adequate team-dynamiek

Interesse gewekt? Solliciteer direct!

Ben je nieuwsgierig naar meer? Neem dan gerust contact op met Jeroen Verburg (portfoliomanager) via 06-11525374. Tussen 23 december en 7 januari is Jeroen minder goed bereikbaar. Na 8 januari staat hij je graag te woord! Je kan ook contact opnemen met Andreas Koks (projectmanager) via 06-11140408. Hij is goed bereikbaar vanaf 6 januari.

In de selectie voor deze vacature, ontvangen wij in plaats van een motivatiebrief graag het volgende, maximaal 1 pagina:

beschrijf in een situatieschets bondig hoe jij 2 competenties inzet om succesvol te zijn in je werk. Gebruik hierbij voorbeelden uit je eigen werkpraktijk. Competenties die wij voor deze functie schaal 12 uitvragen zijn: resultaatgerichtheid, netwerken en aansturen-organisatie. Kies 2 competenties voor jouw situatieschets. Voor meer toelichting zie de uitleg onder het kopje:’functie-eisen’ en het functiegebouw Rijk via Project-/Programmamanager - Functiegebouw Rijk.

  • je bezit minimaal een bachelor in een relevante richting zoals techniek, gebiedsinrichting, bestuurskunde of (technische) bedrijfskunde
  • je hebt minimaal 1-3 jaar ervaring met grotere droge onderhoudsprojecten binnen de grond-, weg- en waterbouwsector
  • je staat voor resultaatgerichtheid: je richt je op het bereiken van een vooraf bepaald resultaat. Je weet per opdracht de opgave voor Rijkswaterstaat en de markt te vertalen in richtinggevende ambities en heldere doelstellingen voor je project, benoemt programma- / projectrisico’s en beheerst deze. Je haalt je plezier in het realiseren van projecten en verliest je deadlines zeker niet uit het oog
  • je staat voor netwerken: je legt en onderhoudt contacten voor de functie met marktpartijen, interne ketenpartners en externe stakeholders. Je zet op het juiste moment het netwerk in om de doelstellingen van de organisatie te bereiken en je bent op zoek naar het continu optimaliseren van het werk, waarin je duurzaamheidskansen meeneemt
  • je staat voor aansturen organisatie: je inspireert je teamleden door hen adequaat te ondersteunen, te begeleiden en aan te sturen. Je reflecteer over je eigen handelen en die van het team om werkwijzen te verbeteren. Je houdt rekening met bestuurlijke aspecten én met ontwikkelingen in de samenwerking met marktpartijen, zodat je je richt op het bredere verband en niet uitsluitend op het ‘eigen domein’.
  • je standplaats is Haarlem. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat
  • in plaats van een motivatie brief ontvangen we naast jouw CV graag het volgende, maximaal 1 pagina:
  • beschrijf in een situatieschets bondig hoe jij 2 competenties inzet om succesvol te zijn in je werk. Gebruik hierbij voorbeelden uit je eigen werkpraktijk. Competenties die wij voor deze functie schaal 12 uitvragen zijn: resultaatgerichtheid, netwerken en aansturen-organisatie. Kies 2 competenties voor jouw situatieschets. Voor meer toelichting zie de uitleg onder het kopje: functie-eisen en het functiegebouw Rijk via Project-/Programmamanager - Functiegebouw Rijk.
  • mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten
  • de selectiegesprekken vinden plaats op 28 of 30 januari 2025 fysiek op ons kantoor in Haarlem. Wanneer je wordt uitgenodigd vinden er 2 interviews na elkaar plaats op dezelfde dag. De arbeidsvoorwaarden gesprekken vinden begin februari plaats
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieprocesm

Vragen?

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze adviseur Werving en Selectie of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Individueel Keuze Budget

Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,50% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof. Heb je een studieschuld bij DUO? Dan kun je vanaf 2025 tot € 2.000 per jaar aflossen met je IKB-budget.

Vakantiedagen

Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

Reiskostenvergoeding

Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

Verlofregelingen

Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

Studie en ontwikkeling

Rijkswaterstaat verandert mee met de omgeving. Nieuwe wetten, regels en technische vernieuwingen vragen om aanpassing. Bijscholing kan nodig zijn om je werk goed te kunnen blijven doen. Wij vragen dit van jou en verwachten ook dat jij zelf initiatief neemt om je talenten verder te ontwikkelen. Maak je wensen bespreekbaar met je leidinggevende en licht toe waarom jij een bepaalde opleiding, training of cursus wilt volgen. Of dat nu op inhoudelijk of persoonlijk gebied is. Wij faciliteren jou hierin: je mag (deels) onder werktijd je opleiding, training, workshop of seminar volgen.

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO)? Dit organisatieonderdeel is verantwoordelijk voor het complete onderhoud van alle rijkswegen, vaarwegen, tunnels, bruggen, waterkeringen, sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland.

Naast het reguliere onderhoud wordt er onder andere gewerkt aan de renovatie van de IJsselbruggen en de Velsertunnel, de aanleg van de Markerwadden en het onderhoud aan de Maeslantkering. Verder zijn er testprojecten op het gebied van smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen.

Bij PPO werken onder andere inhoudelijke adviseurs en managers op het gebied van techniek, inkoop, contracten, projectbeheersing en projecten. PPO’ers delen hun kennis onderling en werken elke dag aan de verbetering van hun werkwijzen. Deze organisatie werkt actief samen met de andere onderdelen van Rijkswaterstaat en de diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.

In totaal werken ruim 1500 mensen binnen PPO, verspreid over vier directies in zeven regio’s: Inkoop- & Contractmanagement, Productie & Projectmanagement, Techniek & Technisch Management en Bedrijfsvoering & Projectbeheersing.

Wil je zien welke gave projecten we doen, bekijk dan deze video!

Omschrijving

Grote instandhoudingsopgaven in de grond-, weg- en waterbouw: daar ligt jouw passie. Als projectmanager realiseer je deze opgaven met effectief management en neem je verantwoordelijkheid voor multidisciplinaire onderhouds- en renovatieprojecten. Samen met je team werk je aan vernieuwing en ben jij het gezicht naar alle betrokken partijen. Rijkswaterstaat staat niet stil, en jij ook niet. Gun jezelf een baan met toekomst, gun jezelf Rijkswaterstaat!

Hoe jij bijdraagt in je rol

We zoeken een nieuwe collega die landelijk inzetbaar is voor diverse instandhoudingsprojecten in de grond-, weg- en waterbouw. Je start als toegevoegd tweede projectmanager bij het cluster West-Nederland-Noord A Wegen.

Met dit team realiseer je het vast en variabel wegenonderhoud van Den Helder tot en met Amsterdam. Door grote omvang van dit werkgebied en de toename van de onderhoudsbehoefte, de complexiteit van het netwerk en het aantal contracten is er behoefte aan een tweede projectmanager. Het cluster West-Nederland-Noord A Wegen beheert een groot onderhoudscontract, een groot variabel contract en een DBFM-contract. Daarnaast starten binnenkort voorbereidingen voor contracten binnen de scope 2025-2032. Het totale cluster bestaat uit verschillende projectteams met in totaal zo'n 60 medewerkers.

Als rechterhand en waarnemer van de projectmanager stuur je samen met je team de lopende contracten en voorbereidende teams aan. Zo zorg je voor continuïteit in het onderhoud van de wegen in West-Nederland-Noord.

Het team waarvan jij onderdeel uitmaakt is ingericht volgens de Integraal Project Management-systematiek (IPM). Het projectmanagement is gericht op het borgen van kwaliteit, draagvlak en afstemming van alle betrokken partijen. Daarbij is de projectmanager (eind)verantwoordelijk voor het boeken van een goed projectresultaat.

Als cluster werk je samen met collega’s van Regio West-Nederland-Noord aan het onderhoud van rijkswegen in Noord-Holland, van programmering tot garanties. Dit gebeurt in een jaarlijkse cyclus met focus op productie vanuit beheer en onderhoud.

Hier haal jij voldoening uit

Vanuit jouw expertise:

  • kijk je ver vooruit en formuleer je projectplannen met een doorkijk naar volgende projecten
  • houd je rekening met bestuurlijke aspecten én met ontwikkelingen in de samenwerking met marktpartijen
  • weet je per opdracht de opgave voor Rijkswaterstaat (RWS) en de markt te vertalen naar richtinggevende ambities en heldere doelstellingen voor je project en benoem je programma- / projectrisico’s en beheerst deze
  • bewaak je de samenhang met (vergelijkbare) andere projecten
  • ben jij aanjager van verbetering in de samenwerking met de markt via een nieuwe generatie onderhoudscontracten onder het motto Samenwerken in Onderhoud (SIO)

Verder ben je verantwoordelijk voor het:

  • bepalen van de scope en tijdige afstemming, samen met de beheerder en betrokkenen. Naast veiligheid is verdere verduurzaming een randvoorwaarde in je projecten
  • zorgen voor de tijdige voorbereiding, realisatie en oplevering van de projecten en de beheersing van scope, kwaliteit en financiën gedurende de uitvoering. Dit realiseer je in een oplossingsgerichte samenwerking met marktpartijen
  • creëren van een veilige en adequate team-dynamiek

Interesse gewekt? Solliciteer direct!

Ben je nieuwsgierig naar meer? Neem dan gerust contact op met Jeroen Verburg (portfoliomanager) via 06-11525374. Tussen 23 december en 7 januari is Jeroen minder goed bereikbaar. Na 8 januari staat hij je graag te woord! Je kan ook contact opnemen met Andreas Koks (projectmanager) via 06-11140408. Hij is goed bereikbaar vanaf 6 januari.

In de selectie voor deze vacature, ontvangen wij in plaats van een motivatiebrief graag het volgende, maximaal 1 pagina:

beschrijf in een situatieschets bondig hoe jij 2 competenties inzet om succesvol te zijn in je werk. Gebruik hierbij voorbeelden uit je eigen werkpraktijk. Competenties die wij voor deze functie schaal 12 uitvragen zijn: resultaatgerichtheid, netwerken en aansturen-organisatie. Kies 2 competenties voor jouw situatieschets. Voor meer toelichting zie de uitleg onder het kopje:’functie-eisen’ en het functiegebouw Rijk via Project-/Programmamanager - Functiegebouw Rijk.

  • je bezit minimaal een bachelor in een relevante richting zoals techniek, gebiedsinrichting, bestuurskunde of (technische) bedrijfskunde
  • je hebt minimaal 1-3 jaar ervaring met grotere droge onderhoudsprojecten binnen de grond-, weg- en waterbouwsector
  • je staat voor resultaatgerichtheid: je richt je op het bereiken van een vooraf bepaald resultaat. Je weet per opdracht de opgave voor Rijkswaterstaat en de markt te vertalen in richtinggevende ambities en heldere doelstellingen voor je project, benoemt programma- / projectrisico’s en beheerst deze. Je haalt je plezier in het realiseren van projecten en verliest je deadlines zeker niet uit het oog
  • je staat voor netwerken: je legt en onderhoudt contacten voor de functie met marktpartijen, interne ketenpartners en externe stakeholders. Je zet op het juiste moment het netwerk in om de doelstellingen van de organisatie te bereiken en je bent op zoek naar het continu optimaliseren van het werk, waarin je duurzaamheidskansen meeneemt
  • je staat voor aansturen organisatie: je inspireert je teamleden door hen adequaat te ondersteunen, te begeleiden en aan te sturen. Je reflecteer over je eigen handelen en die van het team om werkwijzen te verbeteren. Je houdt rekening met bestuurlijke aspecten én met ontwikkelingen in de samenwerking met marktpartijen, zodat je je richt op het bredere verband en niet uitsluitend op het ‘eigen domein’.
  • je standplaats is Haarlem. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat
  • in plaats van een motivatie brief ontvangen we naast jouw CV graag het volgende, maximaal 1 pagina:
  • beschrijf in een situatieschets bondig hoe jij 2 competenties inzet om succesvol te zijn in je werk. Gebruik hierbij voorbeelden uit je eigen werkpraktijk. Competenties die wij voor deze functie schaal 12 uitvragen zijn: resultaatgerichtheid, netwerken en aansturen-organisatie. Kies 2 competenties voor jouw situatieschets. Voor meer toelichting zie de uitleg onder het kopje: functie-eisen en het functiegebouw Rijk via Project-/Programmamanager - Functiegebouw Rijk.
  • mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten
  • de selectiegesprekken vinden plaats op 28 of 30 januari 2025 fysiek op ons kantoor in Haarlem. Wanneer je wordt uitgenodigd vinden er 2 interviews na elkaar plaats op dezelfde dag. De arbeidsvoorwaarden gesprekken vinden begin februari plaats
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieprocesm

Vragen?

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze adviseur Werving en Selectie of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Individueel Keuze Budget

Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,50% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof. Heb je een studieschuld bij DUO? Dan kun je vanaf 2025 tot € 2.000 per jaar aflossen met je IKB-budget.

Vakantiedagen

Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

Reiskostenvergoeding

Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

Verlofregelingen

Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

Studie en ontwikkeling

Rijkswaterstaat verandert mee met de omgeving. Nieuwe wetten, regels en technische vernieuwingen vragen om aanpassing. Bijscholing kan nodig zijn om je werk goed te kunnen blijven doen. Wij vragen dit van jou en verwachten ook dat jij zelf initiatief neemt om je talenten verder te ontwikkelen. Maak je wensen bespreekbaar met je leidinggevende en licht toe waarom jij een bepaalde opleiding, training of cursus wilt volgen. Of dat nu op inhoudelijk of persoonlijk gebied is. Wij faciliteren jou hierin: je mag (deels) onder werktijd je opleiding, training, workshop of seminar volgen.

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO)? Dit organisatieonderdeel is verantwoordelijk voor het complete onderhoud van alle rijkswegen, vaarwegen, tunnels, bruggen, waterkeringen, sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland.

Naast het reguliere onderhoud wordt er onder andere gewerkt aan de renovatie van de IJsselbruggen en de Velsertunnel, de aanleg van de Markerwadden en het onderhoud aan de Maeslantkering. Verder zijn er testprojecten op het gebied van smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen.

Bij PPO werken onder andere inhoudelijke adviseurs en managers op het gebied van techniek, inkoop, contracten, projectbeheersing en projecten. PPO’ers delen hun kennis onderling en werken elke dag aan de verbetering van hun werkwijzen. Deze organisatie werkt actief samen met de andere onderdelen van Rijkswaterstaat en de diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.

In totaal werken ruim 1500 mensen binnen PPO, verspreid over vier directies in zeven regio’s: Inkoop- & Contractmanagement, Productie & Projectmanagement, Techniek & Technisch Management en Bedrijfsvoering & Projectbeheersing.

Wil je zien welke gave projecten we doen, bekijk dan deze video!

Solliciteer direct