203.284 vacatures

12 nov 2024

Product owner NDW

Branche Zie onder
Dienstverband Zie onder
Uren Zie onder
Locatie Utrecht
Opleidingsniveau Zie onder
Organisatie Rijkswaterstaat
Contactpersoon Zie onder

Informatie

Een betere bereikbaarheid, minder files, meer verkeersveiligheid, minder uitstoot van schadelijke stoffen en een goede toegankelijkheid; dat zijn doelen van het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW). En daar kan jij aan bijdragen! Elke minuut verzamelen en verwerken we wegverkeersgegevens voor verkeersmanagement, verkeersinformatie en beleidsanalyses. Als product owner draag jij bij aan de levering van deze data aan externe afnemers. De data is bijvoorbeeld beschikbaar via de Dexter applicatie, En daar ben jij de product owner van! Benieuwd wat je precies gaat doen? Lees dan snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Als product owner ben je verantwoordelijk voor het beschikbaar en inzichtelijk maken van alle historische data die NDW verzamelt. Denk hierbij aan wegverkeersdata zoals intensiteiten en snelheden. Maar ook fietsdata, laadpaaldata, verkeerslichtgegevens en nog veel meer. Dit terrein is continu in ontwikkeling en is groeiende: er komt niet alleen meer data beschikbaar maar er komt ook steeds meer vraag naar data vanuit externe afnemers.

De Dexter applicatie is het meest zichtbare deel hiervan. Hierin kun je bijvoorbeeld van meer dan 18.000 meetpunten in Nederland verkeersdata opvragen. Je bent als product owner niet alleen verantwoordelijk voor dit zichtbare deel, maar ook voor het proces wat erachter zit. Het DevOps team is zelf verantwoordelijk voor de applicatie, van infrastructuur tot uitlevering. Je hebt dan ook veel vrijheid om samen met het team en de klant de beste oplossing te bedenken én uit te voeren.

Als product owner:

  • analyseer jij klantwensen van externe partners, zoals gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat en afnemers van verkeersdata zoals Waze en Flitsmeister
  • maak je de vertaalslag tussen de behoefte van de klant en de uitvoering door het DevOps team
  • coördineer jij de uitgewerkte epics binnen je team via de Lean methodiek
  • bepaal je de kosten en de impact van de epic en faciliteer je de implementatie
  • promoot je de NDW diensten, en hoe deze samenhangen met de verschillende dataketens

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Als product owner vind jij het leuk om te werken in een divers stakeholderlandschap, bestaande uit interne en externe stakeholders. Jij schakelt moeiteloos tussen de verschillende wensen die externe partners hebben. Maar ook werken aan diverse thema’s, trekt jou aan. Denk hierbij aan netwerkmanagement, verkeersveiligheid, vrachtwagenheffing, datakwaliteit en kaarten- en locatiesystemen. Binnen die thema's vertrouwen wegbeheerders steeds meer op de kennis en applicaties van het NDW en dus straks ook op jou!

Jij bent van het begin tot eind betrokken bij de bouw en het beheer van deze toepassingen. Samen met de scrum master en de lead developer vervul je een belangrijke rol binnen één van de DevOps teams, die cloudgebaseerde toepassingen ontwikkelt en beheert. Je team is onderdeel van een Agile Release Train als onderdeel van de bij ons geïmplementeerde SAFe methodiek. Daarmee maak je hun werk een stuk makkelijker en Nederland mobieler, veiliger en duurzamer.

Wat wij aan jou waarderen

Vragen vanuit gebruikers op waarde schatten, beantwoorden, of op de juiste plek neerleggen om uiteindelijk te kunnen beantwoorden, dat is aan jou wel toevertrouwd. Je hebt een klachtgerichte aanpak en schakelt makkelijk met een divers pallet aan externe stakeholders. Jij weet te prioriteren ook al zijn er meerdere epic owners die prioriteit willen. Jij blijft in verbinding, weet te overtuigen en weet wat nodig is om tot resultaten te komen. Als verbinder, zoek jij de samenwerking op met verschillende collega’s. Zo schakel je met andere product owners, themamanagers en servicedesk medewerkers om de ketens binnen NDW tot een succes te maken. Jij begeleidt op energiek wijze de externe gebruikersgroep(en), die samen met jou nieuwe features prioriteren. Jouw gevoel voor teamdynamiek, zorgt voor een bijdrage aan de operational excellence van het NDW.

Wil je meer weten of solliciteren?

Wat leuk, wij zien je sollicitatie graag tegemoet! Zorg ervoor dat je in ieder geval antwoord geeft op de volgende vragen in je motivatiebrief:

  • Waarom wil je bij het NDW aan de slag als product owner?
  • Hoe ga jij als product owner om met externe stakeholders die allemaal iets anders willen?
  • Hoe overtuig je een externe klant dat de door hem gewenste oplossing niet de meest efficiënte oplossing is?
  • Wat doe je om de klant toch tevreden te houden?


Wij gaan mogelijk op korte termijn op zoek naar meerdere product owners met een IT achtergrond en ervaring in een DevOps omgeving, daarom kijken wij breder naar de inzetbaarheid van aansluitende sollicitanten.

Wil jij meer weten over onze mooie organisatie? Lees hier meer over de Intelligent Data Exchange Alliance of lees de factsheet over onze applicatie Dexter wat het team Beleidsanalyses ontwikkelt en beheert.

Wil je inhoudelijk toch nog meer weten over de functie? Dat kan! Bel of app Kim Boera, product owner Beleidsanalyse, via 06-34324045. Zij beantwoordt graag al jouw vragen.

  • je hebt ervaring binnen een werkomgeving die werkt met de (Agile) SAFe-methodiek
  • je hebt minimaal 2 jaar ervaring als product owner in een applicatieomgeving waarbij je klantwensen in een applicatie realiseerde
  • je kunt prioriteiten stellen, voor jezelf of voor anderen
  • je stemt argumenten en stijl af op de doelgroep
  • je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen de organisatie en bij eventuele ketenpartners
  • je standplaats is Utrecht. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat
  • de (online) selectiegesprekken vinden plaats op 18 en 19 november
  • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieproces

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Dit vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De adviseur Werving en Selectie inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze adviseur Werving en Selectie of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Individueel Keuze Budget

Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,50% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof.

Vakantiedagen

Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

Reiskostenvergoeding

Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

Verlofregelingen

Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

Vitaliteit

Bij Rijkswaterstaat vinden we het belangrijk dat jij lekker in je vel zit. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan mindfulness cursussen of gebruik maken van een lifestyle coach. Ook organiseren we een aantal keer per jaar sportdagen, waar je samen met collega’s verschillende sporten kunt uitoefenen of proberen.

Het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW) is een initiatief van rijk, provincie en gemeenten en regelt voor hen de inwinning van verkeersdata, ziet toe op de kwaliteit en stelt de data beschikbaar voor allerlei afnemers. Hiertoe maakt en beheert de NDW verkeers- en netwerkmanagement applicaties voor en door wegbeheerders. Van overheid tot navigatiedienst. Dankzij deze applicaties kunnen rijk, provincies en gemeenten ervoor zorgen dat het verkeer goed wordt geregeld. Zo draag jij bij aan een veilige en gezonde leefomgeving.

De dienstverlening bestaat o.a. uit:

  • actueel en historisch beeld van de situatie op jouw wegen;
  • navigatiediensten voorzien van jouw data, zodat het wegennet minder wordt belast;
  • plannen en communiceren van wegwerkzaamheden;
  • samenwerken en plannen van gedigitaliseerde regelscenario’s;
  • inzicht in het fietsverkeer;
  • vindbare multimodale verkeersdata.

Meer informatie is beschikbaar op www.ndw.nu

Omschrijving

Een betere bereikbaarheid, minder files, meer verkeersveiligheid, minder uitstoot van schadelijke stoffen en een goede toegankelijkheid; dat zijn doelen van het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW). En daar kan jij aan bijdragen! Elke minuut verzamelen en verwerken we wegverkeersgegevens voor verkeersmanagement, verkeersinformatie en beleidsanalyses. Als product owner draag jij bij aan de levering van deze data aan externe afnemers. De data is bijvoorbeeld beschikbaar via de Dexter applicatie, En daar ben jij de product owner van! Benieuwd wat je precies gaat doen? Lees dan snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Als product owner ben je verantwoordelijk voor het beschikbaar en inzichtelijk maken van alle historische data die NDW verzamelt. Denk hierbij aan wegverkeersdata zoals intensiteiten en snelheden. Maar ook fietsdata, laadpaaldata, verkeerslichtgegevens en nog veel meer. Dit terrein is continu in ontwikkeling en is groeiende: er komt niet alleen meer data beschikbaar maar er komt ook steeds meer vraag naar data vanuit externe afnemers.

De Dexter applicatie is het meest zichtbare deel hiervan. Hierin kun je bijvoorbeeld van meer dan 18.000 meetpunten in Nederland verkeersdata opvragen. Je bent als product owner niet alleen verantwoordelijk voor dit zichtbare deel, maar ook voor het proces wat erachter zit. Het DevOps team is zelf verantwoordelijk voor de applicatie, van infrastructuur tot uitlevering. Je hebt dan ook veel vrijheid om samen met het team en de klant de beste oplossing te bedenken én uit te voeren.

Als product owner:

  • analyseer jij klantwensen van externe partners, zoals gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat en afnemers van verkeersdata zoals Waze en Flitsmeister
  • maak je de vertaalslag tussen de behoefte van de klant en de uitvoering door het DevOps team
  • coördineer jij de uitgewerkte epics binnen je team via de Lean methodiek
  • bepaal je de kosten en de impact van de epic en faciliteer je de implementatie
  • promoot je de NDW diensten, en hoe deze samenhangen met de verschillende dataketens

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Als product owner vind jij het leuk om te werken in een divers stakeholderlandschap, bestaande uit interne en externe stakeholders. Jij schakelt moeiteloos tussen de verschillende wensen die externe partners hebben. Maar ook werken aan diverse thema’s, trekt jou aan. Denk hierbij aan netwerkmanagement, verkeersveiligheid, vrachtwagenheffing, datakwaliteit en kaarten- en locatiesystemen. Binnen die thema's vertrouwen wegbeheerders steeds meer op de kennis en applicaties van het NDW en dus straks ook op jou!

Jij bent van het begin tot eind betrokken bij de bouw en het beheer van deze toepassingen. Samen met de scrum master en de lead developer vervul je een belangrijke rol binnen één van de DevOps teams, die cloudgebaseerde toepassingen ontwikkelt en beheert. Je team is onderdeel van een Agile Release Train als onderdeel van de bij ons geïmplementeerde SAFe methodiek. Daarmee maak je hun werk een stuk makkelijker en Nederland mobieler, veiliger en duurzamer.

Wat wij aan jou waarderen

Vragen vanuit gebruikers op waarde schatten, beantwoorden, of op de juiste plek neerleggen om uiteindelijk te kunnen beantwoorden, dat is aan jou wel toevertrouwd. Je hebt een klachtgerichte aanpak en schakelt makkelijk met een divers pallet aan externe stakeholders. Jij weet te prioriteren ook al zijn er meerdere epic owners die prioriteit willen. Jij blijft in verbinding, weet te overtuigen en weet wat nodig is om tot resultaten te komen. Als verbinder, zoek jij de samenwerking op met verschillende collega’s. Zo schakel je met andere product owners, themamanagers en servicedesk medewerkers om de ketens binnen NDW tot een succes te maken. Jij begeleidt op energiek wijze de externe gebruikersgroep(en), die samen met jou nieuwe features prioriteren. Jouw gevoel voor teamdynamiek, zorgt voor een bijdrage aan de operational excellence van het NDW.

Wil je meer weten of solliciteren?

Wat leuk, wij zien je sollicitatie graag tegemoet! Zorg ervoor dat je in ieder geval antwoord geeft op de volgende vragen in je motivatiebrief:

  • Waarom wil je bij het NDW aan de slag als product owner?
  • Hoe ga jij als product owner om met externe stakeholders die allemaal iets anders willen?
  • Hoe overtuig je een externe klant dat de door hem gewenste oplossing niet de meest efficiënte oplossing is?
  • Wat doe je om de klant toch tevreden te houden?


Wij gaan mogelijk op korte termijn op zoek naar meerdere product owners met een IT achtergrond en ervaring in een DevOps omgeving, daarom kijken wij breder naar de inzetbaarheid van aansluitende sollicitanten.

Wil jij meer weten over onze mooie organisatie? Lees hier meer over de Intelligent Data Exchange Alliance of lees de factsheet over onze applicatie Dexter wat het team Beleidsanalyses ontwikkelt en beheert.

Wil je inhoudelijk toch nog meer weten over de functie? Dat kan! Bel of app Kim Boera, product owner Beleidsanalyse, via 06-34324045. Zij beantwoordt graag al jouw vragen.

  • je hebt ervaring binnen een werkomgeving die werkt met de (Agile) SAFe-methodiek
  • je hebt minimaal 2 jaar ervaring als product owner in een applicatieomgeving waarbij je klantwensen in een applicatie realiseerde
  • je kunt prioriteiten stellen, voor jezelf of voor anderen
  • je stemt argumenten en stijl af op de doelgroep
  • je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen de organisatie en bij eventuele ketenpartners
  • je standplaats is Utrecht. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat
  • de (online) selectiegesprekken vinden plaats op 18 en 19 november
  • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieproces

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Dit vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De adviseur Werving en Selectie inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze adviseur Werving en Selectie of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Individueel Keuze Budget

Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,50% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof.

Vakantiedagen

Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

Reiskostenvergoeding

Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

Verlofregelingen

Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

Vitaliteit

Bij Rijkswaterstaat vinden we het belangrijk dat jij lekker in je vel zit. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan mindfulness cursussen of gebruik maken van een lifestyle coach. Ook organiseren we een aantal keer per jaar sportdagen, waar je samen met collega’s verschillende sporten kunt uitoefenen of proberen.

Het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW) is een initiatief van rijk, provincie en gemeenten en regelt voor hen de inwinning van verkeersdata, ziet toe op de kwaliteit en stelt de data beschikbaar voor allerlei afnemers. Hiertoe maakt en beheert de NDW verkeers- en netwerkmanagement applicaties voor en door wegbeheerders. Van overheid tot navigatiedienst. Dankzij deze applicaties kunnen rijk, provincies en gemeenten ervoor zorgen dat het verkeer goed wordt geregeld. Zo draag jij bij aan een veilige en gezonde leefomgeving.

De dienstverlening bestaat o.a. uit:

  • actueel en historisch beeld van de situatie op jouw wegen;
  • navigatiediensten voorzien van jouw data, zodat het wegennet minder wordt belast;
  • plannen en communiceren van wegwerkzaamheden;
  • samenwerken en plannen van gedigitaliseerde regelscenario’s;
  • inzicht in het fietsverkeer;
  • vindbare multimodale verkeersdata.

Meer informatie is beschikbaar op www.ndw.nu

Solliciteer direct