228.901 vacatures

27 jun 2024

Junior adviseur conditionering

Branche Zie onder
Dienstverband Zie onder
Uren 32 - 40 uur
Locatie Rotterdam
Opleidingsniveau Zie onder
Organisatie Rijkswaterstaat
Contactpersoon Zie onder

Informatie

Wat ga je doen:

Conditionering is essentieel voor een succesvol infrastructureel project. Het biedt de juridische grondslag die nodig is om een project daadwerkelijk te kunnen uitvoeren. Als junior adviseur stuur jij op de conditionering van onze projecten in de regio West Nederland Zuid (WZN). Samen met een ervaren collega zorg jij voor de juiste voorbereiding van het vlekkeloos verleggen van kabels en leidingen van derden, soepele vergunningstrajecten en omgang met cultureel erfgoed, ontplofbare oorlogsresten en milieukundige (water)bodemonderzoeken. In deze groeifunctie ontwikkel jij tot een volwaardig adviseur conditionering.

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Conditionering bij Rijkswaterstaat betekent het tijdig laten verleggen van kabels en leidingen van derden, de omgang met vergunningen en cultureel erfgoed/archeologie, het onderzoek naar ontplofbare oorlogsresten en milieukundige (water)bodemonderzoeken en het inzichtelijk hebben van de risico’s hiervan. Je werkt hierbij nauw samen met de ingenieursbureaus, waarbij jij gaandeweg verantwoordelijk bent voor de uitvragen, voortgang en kwaliteit.

Je werkt in een projectteam waarin ieder vanuit zijn eigen expertise een bijdrage levert aan het gezamenlijke eindresultaat: een succesvol uitgevoerd infrastructureel project. Je kijkt daarbij ook verder dan je eigen rol. Je onderhoudt een goede relatie met de externe stakeholders, zoals netbeheerders. Hierbij inventariseer je hun belangen en wensen en je vertaalt deze door in projectresultaten. Je stemt af en informeert de omgeving waar nodig, bijvoorbeeld de gemeente. Intern adviseer je over knelpunten, kosten en risico’s en je hebt in dat kader veelvuldig contact en afstemming met collega vakspecialisten, juristen, techneuten, projectleiders en ondersteuners.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
In deze veelzijdige functie is iedere werkdag anders. Je bent gesprekspartner op verschillende niveaus en je hebt raakvlakken op zowel technisch, juridisch als financieel gebied.

Wat maakt deze functie aantrekkelijk?

  • regiefunctie: jij verzorgt de conditionering van projecten, waarbij je ervoor zorgt dat de werkvelden kabels en leidingen derden, vergunningen, erfgoed, milieukundige (water)bodemonderzoeken en ontplofbare oorlogsresten naadloos samenkomen
  • samenwerking en afstemming: je werkt in een dynamisch projectteam en onderhoudt goede relaties met de stakeholders, waardoor je belangen vertaalt in succesvolle projectresultaten
  • brede impact: je adviseert intern over knelpunten, kosten en risico's, en communiceert effectief met diverse experts, juristen, techneuten en projectleiders, waardoor je de sleutel bent tot een probleemloze projectuitvoering.
  • Wat wij aan jou waarderen
    Met je open, proactieve en enthousiaste houding maak je gemakkelijk contact met andere mensen en organisaties. Hierbij komen je uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht goed van pas. Samenwerken doe je graag en goed, en je werkt dan ook met veel energie aan het bereiken van gezamenlijke doelen. Bovendien doe je wat je zegt en zeg je wat je doet. Je voelt je prettig in een omgeving waarin de nodige zelfreflectie wordt gevraagd. Voor jou is dat een basis om te kunnen leren.

    Meer weten?
    Wil je weten hoe een dag van een adviseur Conditionering er uit ziet, neem dan contact op met Charlotte van den Berg of Jordy Groos. Telefoonnummer, via 06-50197211 of via 06-50197199.

    • je hebt minimaal een hbo-diploma in een technische of juridische richting
    • jij bent zowel technisch als financieel-juridisch goed onderlegd; de functie kent een sterk technisch, financieel en juridisch karakter waarbij proces- en regievoering minstens zo belangrijk is als inhoudelijke kennis
    • je standplaats is Rotterdam. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toe laat
    • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten
    • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieproces

    Vragen?
    Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

    Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

    Individueel Keuze Budget
    Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,50% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof.

    Vakantiedagen
    Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

    Reiskostenvergoeding
    Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

    Verlofregelingen
    Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

    Studie en ontwikkeling
    Rijkswaterstaat verandert mee met de omgeving. Nieuwe wetten, regels en technische vernieuwingen vragen om aanpassing. Bijscholing kan nodig zijn om je werk goed te kunnen blijven doen. Wij vragen dit van jou en verwachten ook dat jij zelf initiatief neemt om je talenten verder te ontwikkelen. Maak je wensen bespreekbaar met je leidinggevende en licht toe waarom jij een bepaalde opleiding, training of cursus wilt volgen. Of dat nu op inhoudelijk of persoonlijk gebied is. Wij faciliteren jou hierin: je mag (deels) onder werktijd je opleiding, training, workshop of seminar volgen.

    Belangrijk en leuk om te weten! Met ingang van 1 juli 2024 gelden er nieuwe afspraken voor de CAO Rijk. Dit houdt in dat er een aantal positieve aanpassingen zijn op huidige arbeidsvoorwaarden. Meer weten over het onderhandelingsresultaat voor het nieuwe CAO Rijk? Lees hier verder!

    Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen West-Nederland Zuid (WNZ)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincie Zuid-Holland. Een omvangrijke taak, gezien de 471 viaducten, 12 tunnels, 164 beweegbare en vaste bruggen, 256 kilometer kanalen en rivieren, 387 kilometer snelweg, 165 kilometer op- en afritten en 4 stormvloedkeringen in deze provincie.

    Het gebied is dichtbevolkt met intensief gebruikte en complexe wegennetwerken. Kleine verstoringen hebben grote impact. Knelpunten worden in het hoofdwegennet dan ook snel en efficiënt aangepakt. Zo is de A4 Delft-Schiedam aangelegd en wordt momenteel de Rijnlandroute tussen Katwijk en Leiden en de Blankenburgverbinding tussen de A15 en de A20 ontwikkeld.

    Dit gebied staat tevens onder invloed van zowel de zee als de rivieren. Waterveiligheid is dan ook een belangrijk onderwerp: zo heeft Rijkswaterstaat bijvoorbeeld sensoren in de dijken en stormvloedkeringen geplaatst (onder andere in de Maeslantkering) om de kwaliteit van onze waterkeringen te monitoren. Verder zijn er, in het kader van het Deltaprogramma, diverse nieuwe maatregelen voor de waterveiligheid op korte en lange termijn.

    De zorg voor onze veiligheid op de weg en over het water vereist een intensieve en goede samenwerking. Provincies, waterschappen, gemeenten en kennisinstituten zijn vaste partners. Ook binnen WNZ zelf staan samenwerking en ontwikkeling centraal.

    Samenwerking Landelijke Uitvoering
    De Samenwerking Landelijke Uitvoering (SLU) is de verbindende schakel tussen de regio’s van Rijkswaterstaat en de landelijke uitvoering. Richting de landelijke organisatieonderdelen Grote Projecten en Onderhoud (GPO) en Projecten, Programma’s en Onderhoud (PPO) vervullen wij een opdrachtgeverrol voor de hoofdingenieur-directeur van de regio. Als omgevingsmanager en regisseur asset management nemen wij deel aan de ‘mixed teams’ met de landelijke uitvoeringseenheden.

    Het afdelingshoofd van de SLU beheert de portfolio van opdrachten als counterpart voor het portfoliomanagement bij PPO en GPO. Daarbij zorgen we voor de doorvertaling van de klanteisen en -wensen naar de teams die de productie realiseren op de netwerken van Rijkswaterstaat.

    Omschrijving

    Wat ga je doen:

    Conditionering is essentieel voor een succesvol infrastructureel project. Het biedt de juridische grondslag die nodig is om een project daadwerkelijk te kunnen uitvoeren. Als junior adviseur stuur jij op de conditionering van onze projecten in de regio West Nederland Zuid (WZN). Samen met een ervaren collega zorg jij voor de juiste voorbereiding van het vlekkeloos verleggen van kabels en leidingen van derden, soepele vergunningstrajecten en omgang met cultureel erfgoed, ontplofbare oorlogsresten en milieukundige (water)bodemonderzoeken. In deze groeifunctie ontwikkel jij tot een volwaardig adviseur conditionering.

    Hoe jij bijdraagt in jouw rol
    Conditionering bij Rijkswaterstaat betekent het tijdig laten verleggen van kabels en leidingen van derden, de omgang met vergunningen en cultureel erfgoed/archeologie, het onderzoek naar ontplofbare oorlogsresten en milieukundige (water)bodemonderzoeken en het inzichtelijk hebben van de risico’s hiervan. Je werkt hierbij nauw samen met de ingenieursbureaus, waarbij jij gaandeweg verantwoordelijk bent voor de uitvragen, voortgang en kwaliteit.

    Je werkt in een projectteam waarin ieder vanuit zijn eigen expertise een bijdrage levert aan het gezamenlijke eindresultaat: een succesvol uitgevoerd infrastructureel project. Je kijkt daarbij ook verder dan je eigen rol. Je onderhoudt een goede relatie met de externe stakeholders, zoals netbeheerders. Hierbij inventariseer je hun belangen en wensen en je vertaalt deze door in projectresultaten. Je stemt af en informeert de omgeving waar nodig, bijvoorbeeld de gemeente. Intern adviseer je over knelpunten, kosten en risico’s en je hebt in dat kader veelvuldig contact en afstemming met collega vakspecialisten, juristen, techneuten, projectleiders en ondersteuners.

    Dit is waar jij voldoening uit haalt
    In deze veelzijdige functie is iedere werkdag anders. Je bent gesprekspartner op verschillende niveaus en je hebt raakvlakken op zowel technisch, juridisch als financieel gebied.

    Wat maakt deze functie aantrekkelijk?

  • regiefunctie: jij verzorgt de conditionering van projecten, waarbij je ervoor zorgt dat de werkvelden kabels en leidingen derden, vergunningen, erfgoed, milieukundige (water)bodemonderzoeken en ontplofbare oorlogsresten naadloos samenkomen
  • samenwerking en afstemming: je werkt in een dynamisch projectteam en onderhoudt goede relaties met de stakeholders, waardoor je belangen vertaalt in succesvolle projectresultaten
  • brede impact: je adviseert intern over knelpunten, kosten en risico's, en communiceert effectief met diverse experts, juristen, techneuten en projectleiders, waardoor je de sleutel bent tot een probleemloze projectuitvoering.
  • Wat wij aan jou waarderen
    Met je open, proactieve en enthousiaste houding maak je gemakkelijk contact met andere mensen en organisaties. Hierbij komen je uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht goed van pas. Samenwerken doe je graag en goed, en je werkt dan ook met veel energie aan het bereiken van gezamenlijke doelen. Bovendien doe je wat je zegt en zeg je wat je doet. Je voelt je prettig in een omgeving waarin de nodige zelfreflectie wordt gevraagd. Voor jou is dat een basis om te kunnen leren.

    Meer weten?
    Wil je weten hoe een dag van een adviseur Conditionering er uit ziet, neem dan contact op met Charlotte van den Berg of Jordy Groos. Telefoonnummer, via 06-50197211 of via 06-50197199.

    • je hebt minimaal een hbo-diploma in een technische of juridische richting
    • jij bent zowel technisch als financieel-juridisch goed onderlegd; de functie kent een sterk technisch, financieel en juridisch karakter waarbij proces- en regievoering minstens zo belangrijk is als inhoudelijke kennis
    • je standplaats is Rotterdam. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toe laat
    • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten
    • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieproces

    Vragen?
    Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

    Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

    Individueel Keuze Budget
    Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,50% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof.

    Vakantiedagen
    Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

    Reiskostenvergoeding
    Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

    Verlofregelingen
    Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

    Studie en ontwikkeling
    Rijkswaterstaat verandert mee met de omgeving. Nieuwe wetten, regels en technische vernieuwingen vragen om aanpassing. Bijscholing kan nodig zijn om je werk goed te kunnen blijven doen. Wij vragen dit van jou en verwachten ook dat jij zelf initiatief neemt om je talenten verder te ontwikkelen. Maak je wensen bespreekbaar met je leidinggevende en licht toe waarom jij een bepaalde opleiding, training of cursus wilt volgen. Of dat nu op inhoudelijk of persoonlijk gebied is. Wij faciliteren jou hierin: je mag (deels) onder werktijd je opleiding, training, workshop of seminar volgen.

    Belangrijk en leuk om te weten! Met ingang van 1 juli 2024 gelden er nieuwe afspraken voor de CAO Rijk. Dit houdt in dat er een aantal positieve aanpassingen zijn op huidige arbeidsvoorwaarden. Meer weten over het onderhandelingsresultaat voor het nieuwe CAO Rijk? Lees hier verder!

    Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen West-Nederland Zuid (WNZ)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincie Zuid-Holland. Een omvangrijke taak, gezien de 471 viaducten, 12 tunnels, 164 beweegbare en vaste bruggen, 256 kilometer kanalen en rivieren, 387 kilometer snelweg, 165 kilometer op- en afritten en 4 stormvloedkeringen in deze provincie.

    Het gebied is dichtbevolkt met intensief gebruikte en complexe wegennetwerken. Kleine verstoringen hebben grote impact. Knelpunten worden in het hoofdwegennet dan ook snel en efficiënt aangepakt. Zo is de A4 Delft-Schiedam aangelegd en wordt momenteel de Rijnlandroute tussen Katwijk en Leiden en de Blankenburgverbinding tussen de A15 en de A20 ontwikkeld.

    Dit gebied staat tevens onder invloed van zowel de zee als de rivieren. Waterveiligheid is dan ook een belangrijk onderwerp: zo heeft Rijkswaterstaat bijvoorbeeld sensoren in de dijken en stormvloedkeringen geplaatst (onder andere in de Maeslantkering) om de kwaliteit van onze waterkeringen te monitoren. Verder zijn er, in het kader van het Deltaprogramma, diverse nieuwe maatregelen voor de waterveiligheid op korte en lange termijn.

    De zorg voor onze veiligheid op de weg en over het water vereist een intensieve en goede samenwerking. Provincies, waterschappen, gemeenten en kennisinstituten zijn vaste partners. Ook binnen WNZ zelf staan samenwerking en ontwikkeling centraal.

    Samenwerking Landelijke Uitvoering
    De Samenwerking Landelijke Uitvoering (SLU) is de verbindende schakel tussen de regio’s van Rijkswaterstaat en de landelijke uitvoering. Richting de landelijke organisatieonderdelen Grote Projecten en Onderhoud (GPO) en Projecten, Programma’s en Onderhoud (PPO) vervullen wij een opdrachtgeverrol voor de hoofdingenieur-directeur van de regio. Als omgevingsmanager en regisseur asset management nemen wij deel aan de ‘mixed teams’ met de landelijke uitvoeringseenheden.

    Het afdelingshoofd van de SLU beheert de portfolio van opdrachten als counterpart voor het portfoliomanagement bij PPO en GPO. Daarbij zorgen we voor de doorvertaling van de klanteisen en -wensen naar de teams die de productie realiseren op de netwerken van Rijkswaterstaat.

    Solliciteer direct